O nama

    “Alfa klima” je osnovana 1995 godine kao privatno preduzeće specijalizovano za proizvodnju termotehničke opreme iz oblasti klimatizacije, hlađenja i ventilacije, sa sedištem u Knjaževcu.

Istorijat

    Sam početak je bio vezan za proizvodnju klima uređaja u razdvojenoj „split“ varijanti. Izrađivalo se 5 modela klima uređaja po kapacitetu i 3 modela duo, sa jednom spoljašnjom i po dve unutrašnje jedinice.

    1997 godine počelo se sa proizvodnjom toplotnih pumpi. Prvi model je bio voda-voda.

    Komponente unutrašnjih jedinica klima uređaja koristile su se za proizvodnju visokozidnih i niskozidnih fancoil uređaja koji su vizuelno bile identične klima uređajima.

    2005 godine Alfa Klima se seli u novi prostor gde se spaja projektni biro i proizvodnja.

    Danas Alfa klima ima u proizvodnom programu preko 120 proizvoda, po tipu i veličini i svi su zasnovani na principu toplotnih pumpi.

Organizacioni delovi firme
1. Razvojno konstrukcioni, projektantski biro
2. Proizvodnja opreme za klimatizaciju
3. Servisna služba

    Razvojno projektni biro je “kostur” firme i čvrsta spona između projektovanja, konstrukcije i proizvodnje. Rezultati se ogledaju u širokoj paleti standardnih proizvoda koji su, svojim karakteristikama, našli mesto na tržištu u veoma snažnoj konkurenciji renomiranih svetskih proizvođača. Pored stabilnog kvaliteta i tehničkih performansi, proizvode karakteriše savremeni dizajn, pristupačne cene i kratki rokovi isporuke.

.

    Razvojno projektni biro vode iskusni diplomirani mašinski inženjeri energetskog smera, specijalizovanih za oblast grejanja klimatizacije i ventilacije, sa položenim stručnim ispitima. Teoretsko, proizvodno i praktično poznavanje opreme za klimatizaciju, grejanje i hlađenje omogućuje iznalaženje racionalnih i ekonomičnih rešenja za većinu projektantskih problema. Alfa Klima poseduje licence za projektovanje i izvođenje termotehničkih instalacija.

    Proizvodni deo je oslonac Alfa Klime. Velika paleta već standardnih proizvoda posledica je kvalitetnog rada i dobrih rezultata ugrađene opreme. Znanje i iskustvo proizvodnih radnika je osnova dugogodišnjeg održavanja kvaliteta proizvoda.

    Za sve proizvode obezbeđen je servis u garantnom i van garantnog roka, direktno ili preko prodajno servisne mreže. Serviseri su iskusni radnici iz proizvodnje, obučeni za rad sa savremenom kompjuterskom opremom koja pored preciznosti obezbeđuje čistoću i sigurnost rada. Ovo je veoma bitno za kvalitet rada nove ili servisirane opreme. Savremenom opremom omogućuje se izvlačenje, pretakanje i reciklaža freona iz agregata koji se servisiraju i time sprečava curenje i zagađivanje atmosfere.

    “Alfa klima” je otvorena za saradnju sa sa krajnjim korisnicima i svim zainteresovanim firmama i institucijama iz oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja. Trenutno možemo da se pohvalimo uspešnom saradnjom sa Institutom mašinskog fakulteta u Nišu i većim brojem, iz različitih oblasti, stručnih spoljnih saradnika.

    Pored direktne prodaje, u širenju je prodajna mreža preko dilera i predstavnika. U planu je zaključivanje ugovora sa zainteresovanim kucama o formiranju zvaničnih predstavništava i organizovanju stručnih ekipa na terenu, a sve u cilju obezbeđivanja brze i kvalitetne usluge, kao i davanja sigurnosti korisniku.

 

Ukratko o nama

“Alfa Klima” je osnovana 1995 godine kao
privatno preduzeće specijalizovano za proizvodnju termotehničke opreme iz oblasti klimatizacije, hlađenja i ventilacije.

Kontakt

Tel.: +381 19 730 337
E-mail: office@alfaclima.co.rs

Podaci za identifikaciju

Poslovno ime: Alfa Klima DOO Knjaževac
Adresa: Spasoja Milkića 32, 19350 Knjaževac

PIB: 100629980

MB: 06642721